Diari Més

La versió «modificada» de la vacuna Moderna protegeix de les variants de Sud-àfrica i Brasil

La farmacèutica anuncia «resultats positius» d'un estudi clínic amb només 40 persones

Pla curt de la vacuna de Moderna.

La versió «modificada» de la vacuna Moderna protegeix de les variants de Sud-àfrica i BrasilACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Moderna ha assegurat que una versió «modificada» de la seva vacuna contra la covid-19 protegeix de les variants de Sud-àfrica i Brasil. Així ho indiquen els resultats preliminars anunciats per la companyia d'un estudi en fase 2 que encara està en curs i en el que han participat només 40 persones. L'empresa nord-americana avalua amb aquest assaig estratègies per augmentar els anticossos en participants vacunats prèviament i així fer front a aquestes variants. La farmacèutica també ha anunciat els «resultats positius» d'injectar una tercera dosi del vaccí actual per combatre les variants.

Tanmateix, Moderna admet que la vacuna modificada, que va ser dissenyada específicament per combatre les variants sud-africanes i brasileres, ha donat més bons resultats que la vacuna «de reforç», ja que ha aconseguit generar un nivell més elevat d'anticossos de neutralització contra aquestes soques.

De totes maneres, Moderna diu que tant la vacuna «de reforç» com la vacuna «modificada» són efectives, ja que augmentarien els anticossos a la sang que poden neutralitzar les dues variants preocupants.

tracking