Diari Més

Els experts desaconsellen la vacunació de menors fins que la dels adults no sigui global

Indiquen que el millor és aconseguir aturar la mutació del virus

Una sanitària posa una vacuna a una dona.

Salut Pública revisa l'estratègia de vacunació per aprofitar les dosisEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Experts en immunologia, pediatria i farmacologia han advocat per posposar la vacunació contra la covid-19 a la població infantil fins que la vacuna no hagi estat administrada a tota la població adulta a nivell global.

En declaracions a TV3, la cap del Grup de Recerca d'Immunologia en l'Institut de Salut Global de Barcelona, Carlota Dobaño; el cap de la Unitat de Patologies Infeccioses de Pediatria del Vall Hebron, Pere Soler, i el professor de Farmacologia de la Universitat d'Oxford Daniel Prieto-Alhambra han coincidit en aquesta recomanació amb la finalitat d'aturar la mutació del virus.

Prieto-Alhambra ha insistit que «cal tenir una perspectiva global amb les vacunes» i ha propugnat posposar la vacunació de la població infantil fins que hagi estat vacunada, a nivell global, «tota la població adulta i de risc».

Així mateix, ha recordat que és «especialment necessari» que les vacunes arribin a països com l'Índia, Sud-àfrica o el Brasil, on les mutacions del virus estan complicant la lluita contra aquest.

Per part seva, Dobaño ha dit que, abans de vacunar als nens, «cal vacunar primer a totes les franges d'edat i fora dels nostres països», encara que ha reconegut que en la franja d'entre 12 i 15 anys, de la qual hi ha dades i assajos clínics, «seria beneficiós» que rebessin la vacuna.

Soler ha assenyalat que «el nombre de nens inclosos en els assajos clínics és alt, però no tant com per a demostrar un benefici molt clar» i ha afegit que «la clau és si es vol vacunar als nens per a protegir-los a ells o a la població adulta».

tracking