Diari Més

Els creadors de la vacuna de Pfizer posen data al final de la pandèmia

Encara queda una mica més d'un any

Pfizer i Biontech van començar a finals de juliol els assajos a gran escala en humans.

Pfizer i Biontech asseguren que la seva vacuna contra la covid-19 té una eficàcia de més del 90%

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els fundadors del laboratori alemany BioNTech, responsable d'una de les principals vacunes contra la covid-19, creuen que la pandèmia pot durar fins a mitjan 2022, quan esperen que totes les regions hagin aconseguit un alt nivell de vacunacions i immunitat de grup.

«Per a mitjans de 2022, fins i tot regions amb alta densitat de població com l'Índia hauran aconseguit una alta taxa de vacunació i immunitat de grup», va assegurar el principal responsable de la signatura, Ugur Sahin, en un acte organitzat pel diari The Wall Street Journal.

Segons Sahin, en els pròxims 12 mesos es veurà com un creixent nombre de països, tant desenvolupats com en vies de desenvolupament, aconsegueixen aquest tipus de protecció col·lectiva gràcies a les vacunes.

Sahin va apuntar que en llocs com Europa i els Estats Units la pandèmia comença ja a estar sota control gràcies a les vacunacions i a la continuïtat de les mesures de distanciament social, mentre que les infeccions augmenten en llocs com l'Índia, on hi ha molts menys vacunats i és més difícil mantenir a les persones allunyades entre si.

«Hem d'assegurar taxes de vacunació realment altes a tot el món. En cas contrari, ningú estarà fora de perill», va recalcar el cofundador i conseller delegat de BioNTech, que va considerar que la pandèmia no acabarà fins que hi hagi immunitat de ramat a tot el món.

Sahin, la signatura del qual es va associar amb l'estatunidenca Pfizer per a la producció de la seva vacuna, va explicar que la seva companyia està expandint la seva aliança de manufactura per a produir més dosi que puguin ajudar a països com l'Índia, on els casos s'han disparat recentment.

La seva esposa i cofundadora de BioNTech, Özlem Türeci, va apuntar que pot ser necessari combinar diferents tipus de vacunes, incloses les d'ARN missatger com la de la seva empresa amb altres com la de AstraZeneca, per a accelerar la immunització a tot el món.

«Mentre més vacunes tinguem disponibles, millor… Òbviament, en principi podem barrejar-les i combinar-les», va dir Türeci, que és la cap mèdica de BioNTech.

tracking