Diari Més

Consum

El Govern espanyol vol apujar els impostos al dièsel perquè costi el mateix que la gasolina

És una de les mesures que ha traslladat a Brussel·les dins el pla de recuperació per poder rebre els fons europeus

Primer pla del sortidor d'una benzinera.

benzinera, sortidor, gasolina, dièsel, gasoil, IPC, carburantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pla de recuperació econòmica que el Govern espanyol ha traslladat a Brussel·les dins el procés per a poder rebre els fons postcovid està desvetllant diverses propostes que afectaran l'economia dels ciutadans.

En el cas de la circulació de vehicles, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern central preveu mesures com ara la unificació de les taxes impositives corresponents a la matriculació i circulació dels vehicles. Aquesta és una aplicació reclamada pel sector perquè es fiscalitzi l'ús de vehicles més que no pas la seva adquisició, segons que explica la revista AutoBild en la seva edició digital.

Una altra de les mesures que preveu aplicar el Govern central és l'equiparació del preu dels combustibles per a vehicles. D'aquesta manera, la intenció és aconseguir gravar més el gasoil per aconseguir que el seu preu s'equipari al de la gasolina. D'aquesta manera es vol que el combustible amb més emissions no sigui el més econòmic.

La previsió a Brussel·les és que el primer trimestre del 2022 s'obri el termini perquè elcomitèd'experts valori les propostes presentades. Caldrà esperar per a saber si esmaterialitzenels nous models de fiscalització queafectaran elsvehicles, on també pot aplicar-se reduccions d'IVA per als models menys contaminants.

tracking