Diari Més

Successos

Detinguts sis espanyols per no posar-se la mascareta i crear problemes durant un vol a Àmsterdam

No van fer cas al capità

L'Aeroport d'Àmsterdam.

Detinguts sis espanyols per no posar-se la mascareta i crear problemes durant un vol a ÀmsterdamPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia militar neerlandesa (Marechaussee) va detenir la passada nit a sis ciutadans espanyols a bord d'un avió per desobeir «constantment» al comandant, provocar «rebombori» i «negar-se a usar mascareta» durant un vol des d'Espanya a Amsterdam, va confirmar aquest dimarts una font de la gendarmeria de Països Baixos.

La mateixa font va subratllar que l'avió «volava des d'Espanya, va aterrar a l'aeroport Schiphol d'Amsterdam al voltant de la mitjanit i els sis espanyols van ser detinguts un minut després de l'aterratge perquè els agents estaven esperant a la porta de l'avió després de rebre la comunicació del capità».

Per una «qüestió de privacitat», la gendarmeria neerlandesa es va negar a oferir més detalls sobre la procedència del vol en qüestió.

Va ser el comandant qui va presentar la denúncia contra aquests ciutadans espanyols, que va al·legar que «no han volgut escoltar les seves ordres, els va fer diverses advertències, es van negar a posar-se les màscares a bord, i tampoc volien seguir les normes», tot i que el personal de vol i el propi capità li ho exigís diverses vegades.

Els sis es troben arrestats encara, després de passar la nit detinguts a l'espera de ser interrogats, i seguiran a disposició policial almenys al llarg del dia, fins fer «una investigació» del succeït per part de la policia militar neerlandesa, i fins que la Fiscalia neerlandesa decideixi «quines conseqüències té la seva actuació», segons la font.

No és la primera vegada que els comandants dels vols han hagut de presentar denúncies en Països Baixos contra els passatgers, cosa que va succeir en més d'un centenar de vegades al llarg de l'any passat, la qual cosa en gran part va ser contra viatgers que es negaven a seguir les regles exigides per a evitar els contagis amb el coronavirus.

tracking