Diari Més

La Justícia escocesa ajorna fins a l'agost la decisió sobre el procés d'extradició de Ponsatí

L'exconsellera, ara eurodiputada, ha notificat que té la residència permanent a Brussel·les

L'exconsellera d'Educació, Clara Ponsati, i l'advocat Aamer Anwar

ponsatíACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal del Xèrif d'Edimburg examinarà en una sessió el pròxim 26 d'agost si el procés d'extradició de l'eurodiputada catalana Clara Ponsatí pot continuar a Escòcia, després que la seva defensa fes saber en una vista judicial aquest dimarts que resideix de manera permanent a Bèlgica.

La defensa de Ponsatí, eurodiputada per JxCat i reclamada per sedició per la seva participació en el referèndum d'independència de Catalunya el 2017, va indicar al jutge Nigel Ross que l'exconsellera catalana resideix actualment a Bèlgica i va afegir que aquesta té la intenció de recórrer la decisió del Parlament Europeu de retirar-li la immunitat.

«Com la professora Ponsatí és una europarlamentària catalana i amb residència permanent a Bèlgica, i com no està en la jurisdicció d'Escòcia, la vista d'avui va ser ajornada fins al 26 d'agost» perquè el jutge pugui dirimir si ha de seguir amb el cas, va assenyalar l'advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, en un comunicat.

La mateixa nota agrega que els advocats de l'exconsellera presentaran en les pròximes setmanes una acció legal per a anul·lar la decisió del Parlament Europeu d'haver aixecat la immunitat dels eurodiputats independentistes.

Segons la defensa, per consegüent, «no hi ha raó per a fixar una data per al procés d'extradició, ja que el Tribunal Europeu de Justícia encara ha de decidir sobre si el Parlament Europeu va actuar de manera il·legal,» com han esgrimit en els seus arguments presentats davant el jutge Ross.

En cas que Justícia europea es mostrés favorable i reinstaurés la immunitat parlamentària a Clara Ponsatí, això «hauria de suposar la suspensió de qualsevol procés d'extradició», va afirmar l'advocat.

La defensa de Ponsatí va fer esment a la qüestió prejudicial davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJEU) que el jutge espanyol Pablo Llarena va traslladar després de l'aixecament de la immunitat, i que avui ha estat admesa a tràmit per aquesta cort.

Anwar va acusar a Llarena de «generar confusió de nou» i «jugar a dos cavalls» tractant de «mantenir les ordres d'arrest europees actives i la qüestió prejudicial al mateix temps».

tracking