Diari Més

El TJUE admet a tràmit la prejudicial de Llanera sobre les ordres d'extradició, però no per la via d'urgència

El tribunal obre ara un període màxim de dos mesos per rebre al·legacions o observacions dels implicats

Els eurodiputats Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín a l'entrada de la vista pel suplicarori.

El Parlament Europeu vota dilluns la proposta per aixecar la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) ha admès a tràmit la qüestió prejudicial plantejada pel magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena per a decidir si manté o retira l'ordre europea de detenció de l'expresident de Catalunya Carles Puigdemont i altres processaments pel 'procés' fugits.

Pablo Llarena va plantejar la qüestió hores després de saber que el Parlament Europeu va retirar la immunitat a Puigdemont i després que les autoritats judicials belgues deneguessin el lliurament de l'exconceller Lluis Puig, un altre dels processats pel procés d'independència de Catalunya que es troben en situació de rebel·lia.

Segons informa el Suprem, el TJUE ha comunicat a l'alt tribunal espanyol que admet la tramitació de la qüestió prejudicial plantejada en ocasió de les ordres europees de detenció dels processaments en la causa del procés declarats en rebel·lia, a més de Puigemont, els exconsellers Lluis Puig, Antoni Comín i Clara Ponsatí i la secretària general d'ERC Marta Rovira.

No obstant això el TJUE ha acordat no donar curs a la sol·licitud que es tramiti la qüestió pel procediment accelerat de tal forma que s'aplicarà l'ordinari.

Així, la tramitació diferirà de la que es va utilitzar en ocasió de la qüestió prejudicial respecte a l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, ja condemnat pel procés, qui es trobava a la presó en cursar-se la que l'afectava.

Les diferències essencials entre el procediment ordinari i l'accelerat consisteixen en el fet que en aquest últim per raons d'urgència es redueixen els terminis de traducció als diferents idiomes de la Unió Europea i el president del TJUE pot convidar als interessats al fet que limitin els seus escrits d'al·legacions o d'observacions a les qüestions essencials.

El termini per a remetre les observacions en el procediment accelerat no pot ser inferior a quinze dies però sí de menys dels dos mesos que estableix l'ordinari.

La petició de decisió prejudicial ha estat notificada a les parts amb la finalitat que emetin les seves observacions.

tracking