Diari Més

Dinamarca només vacunarà amb Janssen a qui ho demani voluntàriament

Les autoritats sanitàries daneses han decidit excloure-la del programa d'immunització, encara que el retardi

Els col·lectius professionals prioritzats rebent la vacuna d'Astrazeneca.

Sanitat aconsella posposar la vacuna a sanitaris i essencials que han passat la covidSalut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries de Dinamarca han decidit retirar la vacuna contra covid-19 desenvolupada per Johnson & Johnson del seu programa d'immunització, a causa del vincle del fàrmac amb esdeveniments trombòtics després de la seva administració. «No es pot compensar el risc de possibles efectes secundaris com a coàguls sanguinis greus en els vacunats», va assenyalar la subdirectora de la Junta Nacional de Salut danesa, Helene Probst, a través d'un comunicat, recollit pel diari Politiken.

Segons la Junta Nacional de Salut, el programa de vacunació patirà retards per la decisió, com ja havia passat prèviament amb la suspensió de l'ús de la vacuna d'AstraZeneca, que causa el mateix efecte secundari. Així, la immunització dels joves de 25 a 39 anys es retardarà quatre setmanes.

Dinamarca havia sol·licitat més dosi de la vacuna de Janssen que de cap altra, vuit milions, ja que compta amb l'avantatge d'una immunització completa contra la malaltia amb l'administració una sola dosi. En aquest context, i davant la disponibilitat de dosi d'AstraZeneca i Johnson & Johnson al país europeu, el Parlament de Dinamarca ha acordat que els ciutadans puguin triar si rebre alguna de les dues, fins i tot encara que ja no estiguin incloses en el pla de vacunació. Les autoritats daneses esperen que aquest model opcional i voluntari comenci aquest mes de maig.

Fins al moment, les autoritats sanitàries de Dinamarca han comptabilitzat més de 253.000 persones contagiades de covid-19 des que va començar la pandèmia, incloses més de 2.400 víctimes mortals a causa de la malaltia.

tracking