Diari Més

Creen mascaretes que inactiven el coronavirus en menys d'un minut

Tambe s'estàn desenvolupant esprais nasals contra la covid-19

Una persona amb mascareta pel carrer.

mascareta coronavirus covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Catòlica de València (UCV) ha desenvolupat unes mascaretes capaces d'inactivar el SARS-CoV-2 i bacteris multiresistents en menys d'un minut.

Les màscares, anomenades FFPCOVIDMASK i desenvolupades gràcies a una recerca realitzada des de l'inici de la pandèmia pel Laboratori de Biomaterials i Bioenginyeria de laUCV, liderat pel professorÁngelSerrano, han estat creades perVisormed-*UCVResearchi desenvolupades al costat de l'empresa valenciana Visor Medical.

Els investigadors del laboratori pertanyent al Centre de RecercaTraslacionalSant Albert Magne (CITSAM) de laUCVvan aconseguir desenvolupar fa diversos mesos, amb la col·laboració d'investigadors del Regne Unit, Corea del Sud i Noruega, filtres per a mascaretes capaces d'inactivar el virus de la covid-19 en menys d'un minut.

A més, l'empresa alacantinaVisormed, situada a Rojals, ha fabricat i comercialitzarà les màscares desenvolupades en l'obstinació compartida per totes dues entitats de «crear i fer arribar tecnologia sanitària assequible per a tota la població», ha informat laUCVen un comunicat.

En la presentació de les mascaretes, que se celebrarà dijous que ve, intervindran el director general de Recerca i Alta Inspecció Sanitària de la Conselleria de Sanitat,JavierBurgos, el vicerector de recerca de laUCV, FranciscoArteaga, el professor Serrano i José Antonio Soriano, per part de Visor Medical.

D'altra banda, el Grup de Biomaterials iBioenginyeriaestà desenvolupant amb la col·laboració de la Universitat de Louisiana esprais nasals contra la covid-19 mitjançant nanomaterials de carboni i clorur debenzalconi.

tracking