Diari Més

Salut

Un medicament contra la diabetis serveix també per baixar pes

Segons l'estudi científic es pot arribar a baixar un 10% del pes total amb aquest medicament

Imatge d'arxiu d'una prova per detectar la quantitat de glucosa a la sang.

Un medicament contra la diabetis serveix també per baixar pesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi publicat a la revistaTheLancet, ha certificat que l'ús del fàrmacSematuglida2, un medicament per pacients amb diabetis i que serveix per controlar els nivells de glucosa, serveix també per baixar pes. Segons l'estudi científic es pot arribar a baixar un 10% del pes total amb aquest medicament.

La recerca ha observat 1.595 pacients amb diabetis tipus 2 i amb un Índex de Massa Corporal per sobre de 27, els quals rebien una injecció setmanal de 2,4 mg deSematuglida.

La professoraMelanieDavies, del Centre de Recerca en Diabetis de la Universitat de Leicester al Regne Unit, indica que aquests resultats suposen un avenç pel control del pes en persones amb diabetis tipus 2, una variant de la diabetis que actualment pateixen 422 milions de persones i que està relacionada amb la inactivitat física i el sobrepès.

Per aquest motiu,Daviesha volgut referir-se als beneficis que comportenels resultatd'aquesta recerca, ja que es pot contribuir de forma directa a les millores reals en la salut general com la reducció de pressió arterial i un millor control de la glucosa en sang.

Els pacients estudiats van aconseguir una disminució important del pes corporal en comparació amb els pacients que van rebre un placebo.

De moment, aquest tipus de fàrmacs només es troba finançat per la Seguretat Social per als pacients amb obesitat, amb un IMC superior a 30, que poden rebre una quantitat d'1 mg injectat a la setmana, lluny dels 2,4 de l'estudi.

Ara, associacions com la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat volen demanar el finançament del tractament per a tots els pacients amb obesitat i diabetis tipus 2.

tracking