Diari Més

Només quan s'arribi al 50% de la població vacunada baixarà la xifra de contagis

«El descens en morts pot ser fins i tot abans, atès que es cobreix primer a les poblacions prioritàries», ha assenyalat la científica Swaminathan

Una infermera prepara una dosi de la vacuna d'AstraZeneca.

AstraZeneca, vacuna, covid-19, coronavirus, pandèmia, virusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El descens de contagis i morts per covid-19 gràcies a les vacunacions només arribaran quan els països hagin vacunat al voltant d'un 50% de la població, ha indicat avui la cap de científics de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'índiaSoumyaSwaminathan.

En comentar la situació al seu país, que malgrat ser un dels majors productors de vacunesanticovidi un dels que ha vacunat a més persones viu una greu onada de contagis, l'experta ha assenyalat que «només quan s'arriba a una cobertura del 50% de la població es comencen a veure significatives reduccions en casos».

«El descens en morts pot ser fins i tot abans, atès que es cobreix primer a les poblacions prioritàries», ha assenyalat la científica en al·lusió a les persones grans i malalts crònics.

«Un país com l'Índia té 1.000 milions que vacunar, així que això no ocorrerà de la nit al dia», ha destacat sobre un país que ha administrat mes de 150 milions de dosis, però en el qual només un 2% de la població ha rebut les dues dosis necessàries per estar completament immunitzat.

Ara èr ara, a l'Índia i altres països amb alta transmissió les mesures de prevenció que han imperat en tota la pandèmia (mascareta, distanciament personal, etc) continuen sent necessàries, ha recalcatSwaminathan, «també als centres de vacunació, per evitar que siguin focus de transmissió».

Només dos països superen el 50% de ciutadans completament vacunats (Seychelles i Israel, amb al voltant del 60%), mentre que els que més a prop estan d'arribar a aquest percentatge són els Emirats Àrabs (38%), Xile (35%), Bahrain (32%), i els EUA (31%), segons les xifres de vacunació que faciliten les seves xarxes sanitàries.

Al món s'han administrat fins al moment més de 1.100 milions de dosis, amb la Xina com el país que més ha inoculat (275 milions), seguida dels Estats Units (245 milions) i l'Índia.

Tenint en compte que és necessari vacunar almenys un 70% de la població per aconseguir la immunitat de grup i que la majoria de les vacunesanticovidnecessiten dues dosis, s'han d'administrar aproximadament 10.000 milions de dosis al planeta per a garantir la fi de la pandèmia de covid-19.

tracking