Diari Més

Els gràfics que mostren quan no és necessari usar mascareta

El Departament de Salut dels Estats Units publica una taula per informar a la gent els beneficis d'estar completament vacunat

Gràfic d'ús de màscares i activitat a l'aire lliure editat per les CDC.

Els gràfics que mostren quan no és necessari usar mascaretaCDC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (els CDC), l'organisme dependent del Departament de Salut del Govern dels Estats Units, volen que la gent sàpiga que vacunar-se contra la Covid-19 té beneficis personals clars.

Aquesta setmana, l'agència va publicar noves pautes per a quan les persones completament vacunades, és a dir, aquelles que van permetre que les seves injeccions fessin efecte durant dues setmanes completes, poden llevar-se les màscares, recullScienceAlert.

«Tots estranyem les coses que solíem fer abans de la pandèmia», va dir la directora dels CDC,RochelleWalensky, en anunciar la nova guia. «Si està completament vacunat i desitja assistir a una petita reunió a l'aire lliure amb persones vacunades i no vacunades, o sopar en un restaurant a l'aire lliure amb amics de diverses llars, la ciència mostra que, si està vacunat, pot fer-ho de manera segura, sense mascareta».

El gràfic dels CDC mostra quines activitats l'agència considera segures per a realitzar sense mascareta, a l'aire lliure. Les persones completament vacunades poden fer gairebé qualsevol cosa a l'aire lliure sense una mascareta, amb la notable excepció d'assistir a un esdeveniment concorregut, com una desfilada, un partit o un concert.

El CDC també està relaxant les normes per a les persones no vacunades, la qual cosa suggereix que es pot sortir sense mascareta, sempre que només es tracti de:

- Fer alguna cosa d'exercici amb convivents (i sense entrar en contacte físic pròxim amb altres persones mentre camina, camina amb bicicleta o corre).

- Anar a una petita reunió a l'aire lliure amb amics o familiars completament vacunats.

En tots els altres casos, els CDC encara emfatitzen que s'han d'usar màscares especialment quan les persones estan en interiors.

Durant la sessió informativa,Walenskyva reiterar que la ciència és clara sobre que els riscos de contreure el coronavirus són molt menors a l'aire lliure, on hi ha una ventilació gairebé infinita, que a l'interior. «Existeix un risc gairebé 20 vegades major de transmissió a l'interior», va dir.

«Això, juntament amb el fet que ara tenim el 37% de les persones majors de 18 anys completament vacunades, i el fet que les nostres taxes de casos estan començant a disminuir, va motivar el nostre canvi d'orientació», va afegirWalensky.

En interiors, en espais públics, el CDC encara diu que tots han d'usar mascaretes.

tracking