Diari Més

L'efectivitat de les vacunes als ancians de les residències arriba al 88%

Segons un anàlisi, les vacunes haurien evitat 7 de cada 10 hospitalitzacions i 8 de cada 10 morts

Usuaris d'una residència tornant a les activitats rutinàries.

Tarragona encara compta amb una residència en estat greu enfront les 74 que estan lliures de covidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'efectivitat de les vacunes en els majors de les residències ha aconseguit entre el 81% i el 88% quatre mesos després que es comencessin a administrar, temps en el qual s'han evitat el 71% d'hospitalitzacions i un 82% de les defuncions.

Així ho posa de manifest la informe «Anàlisi de l'efectivitat i l'impacte de la vacunació enfront de la COVID-19 en residents de centres de majors a Espanya» elaborat pel Ministeri de Sanitat, a través de la Direcció General de Salut Pública, l'Institut de Salut Carles III (ISCIII)i l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

Segons l'anàlisi, les vacunes han estat efectives enfront d'infeccions simptomàtiques i asimptomàtiques i han previngut de mitjana 6,3 casos diaris per 10.000 residents vacunats, amb un efecte similar en els quals no ho han estat gràcies a la protecció indirecta, la qual cosa ha provocat un descens de més del 80% de les infeccions.

L'informe mesura l'efectivitat a partir de dos estudis, un de cohorts tenint en compte els registres de vacunació (Regvacu)i de proves de laboratoris realitzades en la població (Serlab), i un altre de casos i controls pel mètode de 'cribratge' utilitzant el sistema de vigilància de casos de COVID-19 (SiViES)de la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica (Renave) i elRegvacu.

Amb això, calcula que l'efectivitat dels fàrmacs és d'entre el 81% i el 88% i que han evitat a més set de cada deu hospitalitzacions i vuit de cada deu morts.

Les residències van ser el primer destí de les vacunes contra el coronavirus, que van començar a administrar-se el passat 27 de desembre en els seus usuaris i treballadors, així com en el personal sanitari de primera línia.

Avui dia, i segons l'últim informe d'activitat diari de Gestió Integral de la Vacunació COVID-19, un 99,2% de les persones institucionalitzades a Espanya compten amb, almenys, una dosi i el 91,7% ja han completat la pauta de dues.

tracking