Diari Més

Margarita del Val alerta que «si col·lapsa l'Índia, col·lapsem tots»

La viròloga del CSIC creu que s'hauria d'apostar per «vacunar amb altres vacunes» ja que la de Pfizer no està donant la «immunitat adequada»

Fotografia de la viròloga del CSIC, Margarita del VAl.

Margarita del Val alerta que «si col·lapsa l'Índia, col·lapsem tots»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reconeguda viròloga del CSIC, Margarita del Val, s'ha mostrat contrària de que els ciutadans rebin una tercera de la vacuna Pfizer, ja que considera que «no està donant la immunitat adequada» i que la dosi de reforç ja seria la segona inoculació que s'administra. Segons Del Val, s'hauria d'apostar per «vacunar amb altres vacunes».

En unes declaracions a Onda Vasca, la científica ha precisat que

«siPfizerté unes dades que diuen que les seves vacunes no estan proporcionant una immunitat adequada, mentre les altres vacunes sí, hauríem de deixar de vacunar amb una vacuna que ha estat molt ràpida». Alhora que ha afegit que hi haurà millors vacunes més endavant.

Així es referia a la informació publicada aquest dimecres per la farmacèuticaque va assenyalar que la vacuna que fabriquen necessitarà una tercera dosi entre 6 i 9 mesos després de les dues primeres i una dosi de reforç cada any o cada 18 mesos.

La especialista del CSIC ha recordat la importància de vacunar-se ja que «aquest virus està aquí per quedar-se». I ha destacat que «del que si que s'ha d'estar espantat és de la infecció, perquè la passarem abans o després el 100% de la població».

Finalment, la viròloga ha expressat la seva preocupació respecte a la dramàtica situació que s'està vivinta l'Índia: «Em preocupa en particular perquè és el major productor de vacunes del món i el major productor de medicaments del món. Com l'Índia col·lapsi, col·lapsem tots després».
tracking