Diari Més

L'assaig que combina les vacunes d'AstraZeneca i Pfizer ja ha inoculat a 400 voluntaris

En l'estudi hi participen cinc hospitals: La Paz i Clínico San Carlos de Madrid; Vall d'Hebron i Clínic, de Barcelona, i Cruces a Biscaia

Personal mèdic obre una caixa amb els vials de la vacuna d'AstraZeneca.

L'assaig que combina les vacunes d'AstraZeneca i Pfizer ja ha inoculat a 400 voluntarisEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 400 participants de l'assaig clínic de l'Institut de Salut Carles III, que estudia l'eficàcia d'administrarPfizera menors de 60 anys que prèviament han rebut una dosi d'AstraZeneca, ja han estat inoculats amb el sèrum de la farmacèutica alemanya.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, en el dia d'ahir va acabar el reclutament de les 600 persones que participen en l'assaig clínicCombiVacs, i el grup d'intervenció, de 400, ja ha rebut la vacuna dePfizer.

Els altres 200 no seran inoculats amb cap vacuna a l'espera dels resultats i si aquests ho aconsellen se'ls posaràPfizerals 28 dies.

Per participar en l'assaig clínic, els voluntaris han de tenir menys de 60 anys, haver rebut ja la primera dosi d'AstraZenecai passat un mínim de vuit setmanes des de la seva inoculació.

En l'assaig, presentat el passat 19 d'abril, participen cinc hospitals: La Paz i Clínic San Carlos de Madrid; Vall d'Hebron iClínic, de Barcelona, i Cruces a Biscaia.

El Centre Nacional de Microbiologia de l'Instituto de Salud Carlos III, que ha comptat amb l'assessoria científica de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, actua com a laboratori central de l'assaig i responsable de l'anàlisi i interpretació de les xifres d'anticossos.

tracking