Diari Més

El Regne Unit valora deixar viatjar a les Balears i les Canàries al maig

Els pocs contagis a les illes, raó de pes

Una imatge aèria de Mallorca.

El Regne Unit valora deixar viatjar a les Balears i les Canàries al maigGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliott, ha informat aquest dijous a Palma que el seu país està estudiant que els turistes britànics puguin viatjar a Balears i Canàries a partir de maig si la incidència del coronavirus és baixa, amb independència de la situació epidemiològica de la resta d'Espanya.

Elliot ha afirmat que el seu govern ja ha rebut aquesta sol·licitud de l'Executiu balear i ha dit que està «molt fonamentada» pel baix nivell de contagis, la «informació de qualitat» sobre l'evolució de la pandèmia, el fet de ser illes, comptar amb vols directes amb el Regne Unit i la seva capacitat científica per a seqüenciar el virus a les illes.

El Govern britànic ha pres aquesta petició «molt seriosament» i existeix «coincidència d'interessos» perquè els britànics puguin viatjar a les seves destinacions de vacances tradicionals «com més aviat millor».

En tot cas, ha subratllat, el Govern britànic informarà el pròxim 17 de maig si permet viatjar a l'estranger als seus ciutadans, a quins països i en quines condicions, com les proves anti-covid que hauran de presentar al seu retorn.

tracking