Diari Més

Un retrat de Picasso surt a subhasta a Nova York per primera vegada en 35 anys

El quadre que mostra a Françoise Gilot, que va ser musa i parella de l'artista, podria aconseguir els 18 milions de dòlars

Fotografia cedida per Sotheby's d'un dels seus empleats mentre penja l'obra 'Femme assise en costume vert'.

Un retrat de Picasso surt a subhasta a Nova York per primera vegada en 35 anysEfe/ Sotheby's

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un retrat pintat per Pablo Picasso deFrançoiseGilot, la que va ser musa i parella de l'artista durant una dècada, sortirà aquest mes de maig a subhasta a Nova York en una venda organitzada per Sotheby's, que suposa la primera vegada que el quadre arriba al mercat en els últims 35 anys i on s'estima que podria aconseguir els 18 milions de dòlars (gairebé 15 milions d'euros al canvi actual).

Femmeassiseencostumevert, que podrà veure's a la seu novaiorquesa de Sotheby's a partir del pròxim dissabte, pertany a un excepcional grup de quadres que el malagueny va crear durant l'hivern de 1952 i la primavera de 1953, temps en el qual Picasso iGilotvan viure junts amb els seus dos fills, Claude i Paloma, a la vila «LaGalloiseinVallauris», a França.

La peça rememora les pioneres composicions cubistes de Picasso de formes angulars i delineades, així com els turmentats retrats d'una altra de les parelles de l'artista, DauraMaar, pintades a finals de la dècada dels 30 i principis dels 40.

El retrat deGilot, una reconeguda artista que el mes vinent de novembre complirà 100 anys, s'ha vist poques vegades en una subhasta, però en aquesta ocasió, i donat el seu caràcter excepcional, formarà part de la venda vespertina d'Art Impressionista i Modern de Sotheby's el pròxim 12 de maig, considerada una de les més importants de l'any.

«Els retrats femenins de Picasso són com un diari de la seva vida i dels seus amors, i és molt emocionant poder arribar fins al capítol deFrançoiseGilot, que va durar una dècada i en van resultar en dos fills, Claude i Paloma», explica en un comunicat la cap del Departament d'Art Impressionista i Modern de Sotheby's, HelenaNewman.

«Després d'haver estat comprat pel propietari actual a Sotheby's el 1986, ara tornarà a una sala de subhastes, la qual cosa continua un sòlid començament de l'any per a l'artista, ja que la demanda del seu treball està sent més insaciable i global que mai», afegeix.

Per part seva, JulianDawes, un altre dels directius del Departament d'Art Impressionista i Modern de Sotheby's, subratlla el fet que els retrats deGilotes veuen amb molta poca freqüència al mercat que els d'altres parelles importants de Picasso, com Marie-ThérèseWalter o DauraMaar.

Picasso iGilotes van conèixer en 1943 quan l'espanyol tenia 61 anys i ella 21, i mentre el malagueny mantenia encara una turbulenta relació ambDoraMaar.

L'obra de Picasso durant la dècada vinent, que va ser molt prolífica, reflectiria l'època de felicitat que va viure ambGiloti els seus dos fills, encara queFemmeassiseencostumevertes va pintar precisament quan la relació entre tots dos estava molt deteriorada, i va acabar només uns mesos abans que l'artista comencés una vida nova a París al costat de Claude i Paloma.

tracking