Diari Més

Beure tres o quatre cerveses al dia podria reduir l'efecte de la vacuna, segons científics americans

Experts asseguren que una ingesta d'alcohol diària redueix la resposta immunològica de les vacunes

L'agressió va tenir lloc a l'exterior de l'establiment.

Un convidat apunyala al nuvi en una boda perquè no li donaven més cervesaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Científics americans alerten de l'efecte nociu que pot tenir beure excessivament alcohol a l'hora de crear anticossos contra la covid-19, segons avança NIUS. Així ho confirma, Carmen Martín Alonso, vocal de la Societat Espanyola d'Immunologia, que assegura que «una ingesta d'alcohol petita com una cervesa o una copa de vi no hauria d'afectar.Una altra cosa és portar sis copes damunt o beure aquestes quantitats tots els dies».

Martín afegeix que amb el consum excessiu d'alcohol «la resposta de tot el seu sistema immune tant a vacunes com a bacteris disminueix, igual que els anticossos i les defenses que produeixen les vacunes».

Segons l'Institut Nacional d'Abús d'Alcohol dels Estats Units un consum excessiu es consideren quatre unitats d'alcohol estàndard en un dia per als homes i tres per a les dones. Entenent per unitat d'alcohol estàndard 148 mil·lilitres de vi, 44 mil·lilitres de licors destil·lats o 355 mil·lilitres de cervesa.

Segons aquestes mesures prendre més de quatre llaunes de cervesa al dia podria podria ser contraproduent per als homes vacunats. Perquè, segons un estudi publicat el 2014 per experts de les universitats deCalifornai d'Oregon, el consum excessiu d'alcohol pot arribar a anul·lar el sistema immunitari, sobretot a llarg termini.

.
tracking