Diari Més

Pfizer treballa en un remei casolà contra la covid

L'empresa està desenvolupant un inhibidor de proteasses perquè estigui enllestit a finals d'any

Vials amb l'etiqueta «COVID-19 / vacuna contra el coronavirus / només per injecció» i una xeringa mèdica davant del logotip de Pfizer.

vacuna, covid-19, coronavirus, PfizerACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa farmacèutica Pfizer està treballant en un remei casolà contra el coronavirus. Tal com detalla The Telegraph, ara mateix està realitzant un assaig amb 60 voluntaris d'entre 18 i 60 anys per intentar obtenir el fàrmac. Aquest, complementaria la vacunació i estaria a punt a finals d'any.

En aquest assaig, els voluntaris reben una píldora. Es tracta d'un antiviral personalitzat que ha rebut la qualificació d'inhibidor de la proteassa.

Aquesta píldora va ser desenvolupada desde zero a partir de la pandèmia i, segons Mikael Dolsten, director científic i president d'Investigació i Desenvolupament de la farmacèutica, «va ser desenvolupada com una teràpia oral potencial, que podria prescriure's en el moment del primer signe d'infecció».

Aquesta píldora serà administrada juntament amb un antiviral utilitzat per tractar el VIH, el ritonavir. Actuarà com a reforç amb l'objectiu d'incrementar la quantitat del compost en la sang dels voluntaris.

tracking