Diari Més

La variant índia podria ser més contagiosa i resistent a les vacunes i teràpies

L'OMS només la considera, de moment, una «variant d'interès» i no «de preocupació»  

La variante india, detectada primero en pacientes de ese país a finales de 2020

La variant índia podria ser més contagiosa i resistent a les vacunes i teràpiesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La variant índia del coronavirus causant de la covid-19, que podria estar darrere del gran auge de la pandèmia al sud d'Àsia, mostra en estudis de laboratori indicis de ser més contagiosa i resistent a algunes vacunes i tractaments, ha advertit avui l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

La variant inclou mutacions «associades amb un increment de la transmissió» i amb una menor capacitat de neutralitzar el virus amb alguns tractaments amb anticossos monoclonals, ha destacat l'OMS en el seu informe epidemiològic setmanal.

Així mateix, algunes anàlisis realitzades als Estats Units mostren una possible reducció dels efectes neutralitzadors de les vacunes contra aquesta variant, i fins i tot estudis preliminars amb la vacunaNovavax-Covaxinmostren que aquesta no és capaç de contrarestar-la, assenyala l'OMS.

La variant índia, detectada primer en pacients d'aquest país a finals de 2020, està sent estudiada mitjançant més de 1.200 seqüenciacions del seu genoma en 17 països, entre ells la mateixa Índia, el Regne Unit, els EUA i Singapur.

Malgrat la preocupació per la incidència d'aquest virus a l'Índia (que ja concentra gairebé un 40% dels nous casos globals) l'OMS la considera encara només una «variant d'interès» i no «variant de preocupació», el màxim nivell d'alerta (ara per ara només considerat per a les del Regne Unit, Sud-Àfrica i el Brasil).

tracking