Diari Més

La vacuna de Pfizer necessitarà una tercera dosi al cap de nou mesos

El cofundador de l'empresa BionTech assegura que després s'haurà d'administrar cada any com la vacuna de la grip

Detalle de jeringuillas cargadas con la vacuna de Pfizer.

L'EMA no veu bé que s'augmenti l'interval entre la primera i la segona dosi de Pfizer i ModernaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacuna de Pfizer, que actualment s'administra amb dues dosis amb 21 dies de diferència, necessitarà una tercera dosi nou mesos després per consolidar la protecció contra el coronavirus. Així ho ha assegurat el cofundador de l'empresa BionTech, Ugur Sahin, en una trobada de corresponsals a Alemanya, que ha recollit La Vanguardia.

El doctor Sahin confirma que «la protecció es va fent menor lentament en el temps. Tenim dades que indiquen que als sis mesos la protecció ja no és del 95% sinó del 91%, i als vuit mesos veiem que els anticossos que produeixen la protecció minven clarament. Per això necessitem una tercera dosi per a portar la protecció de nou prop del 100%».

La tercera dosi s'haurà d'aplicar als nou mesos, com a molt tard al cap d'un any, afegeix el doctor. A més, assegura que després s'haurà d'administrar cada any o cada 18 mesos, com passar amb la vacuna de la grip. A més, el fundador idirector del laboratorio BioNTech, Ugur Sahin, s'ha mostratconfiat que la seva vacuna és efectiva contra la variant de l'Índia, tal i com mostren els estudis que han realitzat fins ara.

tracking