Diari Més

Els tests d'antígens sense seguiment poden ser contraproduents

Aquestes proves tenen una baixa sensibilitat en asimptomàtics i poden donar falsos positiusts

Cribratge al Campus de Bellisens de la URV

cribratge, coronavirus, covid-19, URV, Universitat Rovira i Virgili, Salut, PCR, test, alumnes, professors, ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE) ha advertit aquest dilluns queels testsd'antígens «són menys útils si no van acompanyats d'una adequada vigilància epidemiològica» i han subratllat que l'accés sense control a aquestes proves «pot sercontraproduent».

L'advertiment de laSEEarriba després de la posada en marxa a Espanya de diverses experiències pilot per a la celebració d'esdeveniments multitudinaris com partits de futbol, convencions o concerts. Per assistir, tots els participants han de sotmetre's a un test d'antígens amb resultat negatiu.

En un comunicat, aquesta societat ha recordat que aquestes proves tenen una baixa sensibilitat en asimptomàtics i puguin donar falsos positius.

Per tant, la realització d'aquests testsno garanteix l'absència del virus, ja que els qui han donat un fals negatiu poden transmetre la malaltia.

LaSEEha insistit que «més enllà de l'ús massiu i indiscriminat d'aquesta mena de proves, l'essencial és un exhaustiu seguiment dels casos positius i els seus contactes i una adequada valoració dels negatius».

Malgrat queels testsd'antígens són una alternativa a les PCR i permeten augmentar la capacitat de detecció, aquesta societat mèdica ha recordat que ha de prevaler els procediments de vigilància epidemiològica.

Es tracta, per tant, d'una eina que pot ser útil sempre que els casos positius es notifiquin als serveis de vigilància de Salut Pública, a fi d'estudiar als contactes i dur a terme l'aïllament de les persones infectades.

Tenint en compte la relativa fiabilitatdels testsd'antígens, els epidemiòlegs han insistit en la importància de mantenir la limitació d'aforaments, la ventilació i el control de les mesures de seguretat.

tracking