Diari Més

Els set símptomes que indiquen que has passat la covid sense saber-ho

Alguns són més coneguts i d'altres no tant

La febre ésun dels símptomes de la malatia, però no ésl'únic.

Una altra manera de reconèixer el coronavirus: la pèrdua total del gust i l'olfacteEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha alguns símptomes que denoten que una persona ha passat el coronavirus sense adonar-se'n. Mentre que hi ha gent a la qual la covid li suposa efectes devastadors, hi ha a d'altres als quals no els afecta a nivell simptomàtic.

La millor forma de saber si una persona ha tingut coronavirus és mitjançant alguna prova, encara que també hi ha altres mètodes que, tot i que orientatius, també poden ajudar.

Es pot confondre la covid amb un refredat, tot i que la diferència seria que en el cas dels refredats, no hauria d'existir una dificultat extrema per a respirar, mal de cap o símptomes gastrointestinals.

A banda, molts pacients que han contret el coronavirus, pateixen, posteriorment, problemes cardíacs. De fet, segons un estudi publicat a Jama Cardiology, el 78% havia presentat alguna anomalia cardíaca sense tenir patologies prèvies.

Una tos persistent també seria un símptoma de covid. Tos seca, sense flema, diferent a la que pot aparèixer en els refredats.

La fatiga o el cansament és una de les seqüeles més comuns. És complicat associar-la a un quadre de coronavirus, però tan sols ha de preocupar si va associada a altres símptomes.

La pèrdua dels cabells

Perdre els cabells també està associat amb els efectes de la pandèmia. No és habitual, però també pot anar associada a d'altres símptomes.

La conjuntivitis també pot fer acte de presència en alguns pacients, sobretot en una fase intermitja, tot i que també esdevé poc freqüent.

La pèrdua del gust i de l'olfacte és un dels símptomes més freqüents en tot tipus de pacients. No succeeix sempre, però sí en un alt nombre de persones.

tracking