Diari Més

L'Estat rebrà des d'avui i cada dilluns de maig 1,7 milions de vacunes de Pfizer

A principis de juliol es preveu que pugui estar operatiu el passaport digital de vacunació

Un vial de la vacuna Pfizer/BioNTech.

Pfizer i BioNTech acorden amb la CE el subministrament de 200 milions de dosis mésEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, CarolinaDarias, ha anunciat que des d'avui i cada dilluns de maig arribaran a Espanya 1,7 milions de dosis de la vacuna dePfizer, cosa que significarà «augmentar notablement la capacitat d'arribada de dosi» contra la covid-19.

A banda d'aquestes 1,7 milions de dosis dePfizer, ha ditDarias, el Ministeri de Sanitat està repartint aquest dilluns 188.000 de Moderna i 103.000 deAstraZeneca.

Això significa, ha assegurat, que avui s'estan distribuint més de 2 milions de dosis de vacunes a tota la geografia espanyola i és la primera vegada que, en un sol dia, es reparteix una xifra així i s'està a l'espera que en els pròxims dies en puguin arribar més.

«Estem prop del principi del final», ha subratllat la ministra, per a qui amb l'arribada d'aquestes noves vacunes dePfizeres fa «un pas més» en la campanya de vacunació, que, segons ha dit, compleix els terminis i el Govern manté l'objectiu que a finals d'estiu estigui el 70% de la població vacunada.

Ha afegit que aquesta setmana es preveu realitzar la vacunació completa a les persones majors de 80 anys i es continua avançant amb el col·lectiu de més de 60 anys i del tall d'edat d'entre 79 i 70, que estan al 60% vacunats.

«És major el nombre de persones amb pauta completa que el nombre de contagis notificats i en aquest segon trimestre s'inocularan més de 40 milions de dosis».

També ha anunciat que a principis de juliol es preveu que pugui estar operatiu el passaport digital de vacunació.

Ha precisat que el Govern d'Espanya i la UE treballen en la creació d'aquest passaport, que «ja està molt avançat en la seva part tècnica» i que servirà «com a facilitador de la mobilitat, quan avanci la vacunació».

Respecte a l'obligatorietat d'utilitzar mascaretes aquest estiu, ha indicat que aquesta és una decisió que es prendrà en el Consell Interterritorial, i s'ha remès a l'avanç del procés de vacunació per a poder aplicar noves mesures.

Ha recordat que, en aquests moments, la situació de la pandèmia de lacoviden les diferents regions és «molt dispar», ja que algunes comunitats autònomes tenen una ocupació de llits UCI del 22% i altres prop del 40%

A més, ha anunciat que Espanya vol exercir el lideratge de la vacunació a Amèrica Llatina, al mateix temps que ha expressat la preocupació del Govern per la situació a l'Índia i ha dit que ja s'han començat a adoptar mesures sobre aquest tema, conforme les indicacions de la UE.

Respecte a la vacuna deAstraZeneca, ha transmès un missatge de tranquil·litat, atès que «estem treballant per donar respostes a través d'evidències científiques» i ha recordat que les persones a les quals se'ls ha inoculat una primera dosi poden tenir una immunitat entorn del 70% en les 12 primeres setmanes.

Sobre la fi de l'estat d'alarma el pròxim 9 de maig, la ministra ha afirmat que és «un instrument excepcional i es valorarà la seva validesa una vegada s'estabilitzi la situació epidemiològica».

tracking