Diari Més

El doctor Carballo avisa sobre el nou perfil d'hospitalitzats de Covid: «Gent jove amb pneumònies bilaterals»

La vacunació contra el coronavirus en els més grans ha començat a fer efecte en el sistema de salut, on cada vegada arriben menys contagiats

El doctor César Carballo.

El doctor Carballo carrega contra els polítics: «El més fàcil és culpar a la gent, comportin-se i facin el seu treball!»La Sexta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació contra el coronavirus en els més majors ha començat a fer efecte en el sistema de salut, on cada vegada arriben menys contagiats. El perfil dels pacients ha canviat, ha advertit aquest dissabte el doctor César Carballo, i ara els hospitalitzats són cada vegada més joves.

En una intervenció en el programalaSextaNit, Carballo, adjunt a la direcció d'Urgències de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid, ha confirmat que l'edat dels pacients amb coronavirus que arriben als hospitals ha baixat: «Ahir vaig estar fins a les 22.00 h de la nit treballant a l'hospital i el que vam veure no ens va agradar res», ha lamentat.

«Vam veure una tarda molt dolenta de malalts i a més malalts joves i dolents, amb pneumònies bilaterals», ha concretat Carballo, que ha posat l'exemple d'una pacient jove, de 40 anys, la placa dels quals va mostrar en xarxes socials.

«És el perfil que estem veient: gent jove que arriba amb plaques molt dolentes, com les que vèiem de pneumònies bilaterals», ha indicat elurgenciòleg.

A diferència del que ocorria abans, Carballo ha reconegut que en les hospitalitzacions ja no s'estan veient a persones tan majors: «La gent molt major que abans hospitalitzàvem molt no està venint, no està havent-hi pacients de residències, els molt majors ja comencem a vacunar-los i es nota», ha assegurat.

És precisament «per sota» d'aquestes franges d'edat, grups encara no vacunats de manera massiva, on els metges estan notant les infeccions més greus: «Gent de 40, 50, 60 anys que vénen dolents i cal ficar en l'UVI», ha sentenciat Carballo.

tracking