Diari Més

El regulador dels Estats Units dóna llum verda a reprendre la vacunació amb la Janssen

«Hem conclòs que els beneficis coneguts i potencials de la vacuna superen els seus riscos coneguts i potencials en persones de 18 anys o més», afirmen

Un vial de la vacuna Janssen.

vacuna Janssen, vial, covid-19, coronavirus, pandèmia, vacunacióSalut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Administració de Medicaments i Aliments dels Estats Units (FDA, en anglès) va donar llum verda aquest divendres a la represa «immediatament» de l'ús de la vacuna deJanssen, filial belga de Johnson&Johnson (J&J).

La decisió de l'organisme regulador arriba poc després que un comitè assessor dels Centres per a la Prevenció i Control de Malalties (CDC, en anglès) aconsellés avui mateix reprendre la vacunació amb aquest sèrum, agregant un advertiment sobre possibles riscos.

«Hem conclòs que els beneficis coneguts i potencials de la vacuna (de Johnson&Johnson) contra la covid-19 superen els seus riscos coneguts i potencials en persones de 18 anys o més», va afirmar en una roda de premsa la directora en funcions de laFDA,JanetWoodcock.

«Estem segurs -va afegir- que aquesta vacuna continua complint amb els nostres estàndards de seguretat, eficàcia i qualitat».

els Estats Units va recomanar el passat 13 d'abril suspendre l'ús del sèrum de J&J, després que es detectessin sis casos de trombosi cerebral en dones menors de 48 anys, de les quals una va morir.

En la roda de premsa,Woodcockva assegurar que la possibilitat que la trombosi cerebral ocorri «és molt baixa», encara que va dir que laFDAi els CDC continuaran investigant el seu risc potencial.

A data d'aquest divendres, les autoritats als Estats Units havien documentat quinze casos confirmats de trombosi cerebral en vacunades amb J&J en un ventall més ampli d'edats i amb un total de tres mortes entre els 8 milions de dosis administrades.

Fa tres dies, l'Agència Europea del Medicament (EMA)també va trobar un «possible vincle» entre el desenvolupament de coàguls sanguinis molt rars i la vacuna de J&J, però va confirmar que el balanç entre benefici i risc d'aquest preparat continua sent «positiu».

tracking