Diari Més

El Parlament Europeu vol que les PCR per viatjar entre països siguin gratuïtes

També demanaran que els països no estableixin restriccions addicionals al passaport covid

Passsatgers a l'aeroport Madrid- Barajas Adolfo Suárez.

aeroport Madrid- Barajas Adolfo Suárez, viatges, turisme, mascaretaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament Europeu està treballant per veure com es pot implantar el passaport covid de cara aquest estiu, segons ha informat 20Minutos. Per aquest motiu, una de les propostes que exigiran és que les PCR que s'hagin de fer les persones no vacunades que viatgin a un altre país europeu siguin gratuïtes. El document definitiu es debatrà la propera setmana.Es preveu que el certificat estigui llest per al juny i que pugui entrar en vigor a final d'aquell mes.

Per obtenir el certificat caldrà presentar una PCR negativa en cas de no estar vacunat; estar vacunat o bé tenir anticossos. Un dels principis del passaportCovid és precisament, que no pugui discriminar-se als europeus perquè tots puguin viatjar per la UE.

Una altra de les coses que contemplen es canviar el seu nom per «certificat anticovid». També es vol acabar amb la possibilitat que els governs europeus estableixin restriccions addicionals als viatgers, com poden ser les quarantenes.

El Parlament demanarà que el certificat tingui una vigència determinada d'aproximadament un any i que als nou mesos de la seva entrada en vigor la Comissió Europea avaluï la seva eficàcia perquè, si és necessari, l'Eurocambra pugui renovar el seu règim jurídic.
tracking