Diari Més

Bill Gates, optimista al costat dels experts que les vacunes podran controlar la pandèmia: «Arribarà la fi»

El filantrop assegura que no «el confinament no és una solució viable a llarg termini»

Bill Gates.

Aquest és el pla de Bill Gates per refredar la TerraEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El filantrop estatunidenc, conegut per encertar en les seves prediccions sobre la pandèmia, ha assegurat en una entrevista enSkyNewsque el món «no es va preparar per a aquesta pandèmia com hauríem d'haver-lo fet», però que les vacunes ajudaran les persones a tornar a la normalitat.

En el cas d'Espanya, un total de 10.405.863 persones (el 21,9% de la població) han rebut almenys una dosi d'una de les vacunes disponibles, segons l'últim informe publicat aquest divendres pel Ministeri de Sanitat. A més, les persones vacunades amb la pauta completa han superat per primera vegada aquesta setmana als contagiats pel virus. Aquest divendres, la dada era de 3.468.617 casos de coronavirus enfront de 3.862.789 persones vacunades amb les dues dosis, el 8,1% de la població espanyola.

La recent recerca d'Oxford coincideix amb estudis previs en assenyalar que les injeccions frenen els contagis i és probable que també redueixin la transmissió.

La professora SarahWalker, investigadora principal d'aquest estudi de la Universitat d'Oxford, s'ha mostrat «cautelosament optimista» en assenyalar que les vacunes podrien retardar la transmissió i creu que podrien usar-se per a controlar la pandèmia en el futur.

«El confinament no és una solució viable» a llarg termini, ha argumentatWalker, per la qual cosa les vacunes «clarament seran l'única forma en què tindrem l'oportunitat de controlar això a llarg termini».

El doctorKoenPouwels, investigador principal del Departament de Salut de la Població deNuffield(NDPH)de la Universitat d'Oxford, sosté que els científics estan «bastant segurs» que les vacunes redueixen la transmissió del virus, però ha advertit que existeix «el potencial que les persones vacunades contreguin Covid-19 novament», d'aquí ve que hagi emfatitzat en la necessitat «que tots segueixin les pautes per a reduir el risc de transmissió, per exemple, a través del distanciament social i les mascaretes».

Per part seva, el multimilionari Bill Gates ha defensat el paper de la Fundació Bill i Melinda Gates en el control de la pandèmia en ajudar a mobilitzar recursos per als països més desfavorits.

«Quan la pandèmia va colpejar, es va comprendre que es tractava d'un problema global i que necessitàvem orquestrar els recursos a nivell mundial, per la qual cosa, en particular, el Regne Unit, França i Alemanya es van unir amb altres actors com l'OMS i la nostra fundació i vam dir 'd'acord, quins vehicles que podem utilitzar?», ha dit Gates.

En la seva opinió, «va ser molt valuós que féssim això perquè no ens preparem per a aquesta pandèmia com hauríem d'haver-ho fet. Hem estat aprenent a mesura que avancem, però jo diria que la bona notícia és que en part a causa dels esforços deACT-A-una aliança global d'organismes que ha coordinat el subministrament de proves, tractaments i vacunes a tot el món-, en part a causa dels diners d'I + D estatunidenca, tenim les vacunes i arribarà la fi d'aquesta pandèmia», ha sentenciat Gates.

tracking