Diari Més

Successos

Tretze morts en un incendi en un hospital per a casos de covid a l'Índia

Segons el director del centre «una bola de foc s'ha produït a l'UCI i s'ha estès en pocs minuts»

Els fets han passat a l'Hospital Vijay Vallabh, a la ciutat costanera de Virar, pròxima a la capital financera índia de Bombai.

Tretze morts en un incendi en un hospital per a casos de covid a l'ÍndiaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 13 persones han mort aquest divendres per un incendi en un hospital per a pacients de coronavirus a l'estat occidental deMaharashtra, la regió índia més afectada per la pandèmia, sense que es coneguin encara les causes del sinistre.

L'incendi va començar cap a les 03.00 hora local (21.30 GMT del dijous) a l'Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l'HospitalVijayVallabh, a la ciutat costanera de Virar, pròxima a la capital financera índia de Bombai, i no ha estat controlat fins aquest matí.

«S'han produït 13 morts. Hi havia 90 pacients al nostre hospital. Una bola de foc s'ha produït a l'UCI i s'ha estès en pocs minuts», ha declarat a la premsa el director executiu de l'hospital,DilipShah.

El director del centre ha remarcat que el sinistre ha estat »un accident» i que tenien instal·lat un mecanisme contra incendis, sense aportar més detalls sobre les possibles causes.

Poc després de començar la tragèdia, grups de persones als voltants de l'hospital van intentar a la desesperada ajudar diversos membres del personal sanitari a desallotjar als pacients, segons han mostrat les televisions locals.

«L'incendi a l'hospital (per a pacients de) covid-19 a Virar és tràgic. Condolences als qui han perdut als seus éssers estimats. Que els ferits es recuperin aviat», ha escrit a Twitter el primer ministre indi,NarendraModi, després de conèixer el succés.

El mandatari ha anunciat compensacions de 200.000 rupies (uns 2.200 euros) per a les famílies dels morts, i de 50.000 rupies (uns 555 euros) per als ferits de gravetat.

Aquest sinistre es produeix després que el mes passat un altre incendi a Bombai en un hospital per a pacients de coronavirus ocasionés almenys deu morts.

L'incendi avui en aquest hospital suposa un nou cop per a l'Índia en la seva lluita contra la pandèmia en plena segona onada, i després de nous rècords registrats aquest divendres, amb 332.730 positius i 2.263 morts diàries.

Maharashtracontinua sent la regió que més casos concentra, amb 67.013 nous casos i 568 defuncions en l'última jornada. Amb aquests nous positius, el total de casos a l'Índia supera els 16,2 milions, mantenint a l'Índia com la segona nació amb el major nombre d'infeccions des de l'inici de la pandèmia, només per darrere dels Estats Units (31,9 milions).

tracking