Diari Més

Por a la Índia per una supermutació de la covid

Joves d'entre 20 i 30 anys omplen els hospitals

Una cua de persones a Calcula (Índia) esperant a fer-se la prova del coronavirus.

Por a la índia per una supermutació de la covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Índia s'ha convertit, amb el Brasil, en el país que es troba en una situació més crítica a causa del coronavirus. Entre d'altres motius, aquesta situació té una explicació.

I és que ha entrat en escena una nova variant del coronavirus, que és més contagiosa. Es tracta de la B.1.168, que compta amb dues mutacions de la proteïna espiga, fet que fa més fàcil l'entrada del virus a l'organisme.

Els mutants d'aquesta variant s'anomenen E484Q/E484K, els quals ja havien fet acte de presència a la variant sud-africana, així com a la brasilera.

Cal recordar que l'Índia és el segon país més poblat del món i que, actualment, està vivint una segona onada de coronavirus. L'ocupació a les Unitats de Cures Intensives (UCI) ha arribat al 99% i la taxa de positius s'ha elevat al 30%.

Segons ha apuntat el doctor Amarit Thadhani a The Guardian, «hi ha persones en filera fora de l'hospital intentant entrar».

El també director de l'Hospital Niramaya, a Mumbai, afegeix que «tots els dies rebem trucades cada 30 segons d'algú que intenta trobar un llit».

El metge també detalla que el virus s'ha fet ara més agressiu i infecciós i que la majoria de persones que van a l'hospital són joves d'entre 20 i 30 anys.

tracking