Diari Més

Així és el nou pacient UCI covid

Joves que romanen més temps a cures intensives

Una professional sanitària netejant els vidres d'una UCI amb pacients amb covid-19 a l'Hospital del Mar.

Hospital del Mar, UCI, covid, coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eldiario.es ha analitzat com és el nou pacient UCI covid, o sigui, el pacient que assisteix a la Unitat de Cures Intensives (UCI) per culpa de la pandèmia.

En un article a l'esmentat diari es detalla que, segons intensivistes i experts, el pacient UCI covid ara és una persona més jove i sana, pel que la seva estada en cures intensives és més llarga. És així, entre d'altres, perquè presenta quadres més aguts per culpa del coronavirus.

El president de la Societat de Medicina Intensiva i cap de l'àrea de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Ricard Ferrer, destaca que «ara mateix s'està concentrat en un perfil jove, amb una malaltia molt aguda i una progressió molt ràpida».

La seva homòloga a l'Hospital Torrejón de Ardoz de Madrid, María Cruz Mar´tin Delgado, remarca que la forquilla predominant estava entre els 55 i 75 anys, mentre que ara ha baixat als 33-55 anys.

«El perfil comú és masculí, jove i sense molts antecedents, encara que l'obesitat continua sent un gran factor de risc», apunta.

tracking