Diari Més

Medi ambient

Biden es compromet a reduir entre un 50% i un 52% les emissions el 2030

El nou objectiu dels EUA gairebé dobla el signat a l'Acord de París

Joe Biden en la seva primera roda de premsa com a president dels EUA.

Biden es compromet a reduir entre un 50% i un 52% les emissions el 2030ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Joe Biden, s'ha compromès a reduir les emissions entre un 50% i un 52% respecte al 2005 el 2030, segons ha informat la Casa Blanca poc abans de l'inici de la cimera pel clima que reunirà de manera telemàtica uns 40 líders mundials. En un comunicat, la Casa Blanca apunta que aquesta iniciativa millorarà la competitivitat econòmica del país, crearà milions de llocs de treball, farà «avançar en justícia climàtica» i millorarà la salut de la població. Es tracta d'un objectiu més ambiciós i que gairebé dobla el que va assumir el president Barack Obama en signar l'Acord de París. En aquell moment els Estats Units es van comprometre a reduir les emissions entre un 26% i un 28% el 2025 respecte als nivells del 2005.

La Unió Europea ha arribat a un acord provisional per reduir almenys un 55% les emissions el 2030 respecte al 1990 i assolir la neutralitat climàtica el 2050. En la seva intervenció a la cimera pel clima, la cancellera alemanya Angela Merkel ha celebrat que els EUA tornin a estar disposats a treballar amb el bloc europeu per lluitar contra l'escalfament global: «El món necessita la seva contribució».

El president xinès, Xi Jinping, ha reiterat a la cimera el seu compromís per assolir la neutralitat climàtica el 2060 i ha afegit que la Xina «limitarà estrictament» l'augment de consum de carbó en els pròxims cinc anys. L'Índia tampoc ha aportat nous compromisos i ha assegurat que ja estan contribuint a reduir les emissions.
tracking