Diari Més

Veterinaris recomanen la vacunació massiva en gats

Després arribaria el torn de gossos i hurons

Un gat.

Veterinaris recomanen la vacunació massiva en gatsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de seguiment de la covid-19 de l'Organització Col·legial Veterinària (OCV) va recomanar aquest dilluns la vacunació massiva de gats, en primera instància, i després de gossos i fures, quan les vacunes per a animals estiguin autoritzades.

En un comunicat, fonts de l'CV van avançar que hi ha recerques en marxa en diversos centres vinculats a la Universitat Complutense de Madrid encaminades a l'obtenció d'una vacuna per a animals, especialment els gats, ja que, «malgrat l'escassetat de símptomes manifestats, en alguns casos detectats les necropsias reflecteixen danys pulmonars greus».

«La tasca permet un cert marge d'optimisme respecte a l'arribada de la vacuna, perquè en carnívors, en tractar-se d'un virus molt inmunogènic, el procés no comporta grans complicacions», van afirmar.

Aquest equip també va aprofitar per a demanar «més rigor» i «menys lleugeresa» a la comunitat científica a l'hora de parlar de «transmissibilitat» de la malaltia en animals, després de confirmar-se pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació que els dos visons silvestres trobats morts al gener a la província de Castelló no tenien presència de SARS-COV-2.

Les primeres proves indicaven la presència de SARS-CoV-2 després de realitzar presa de mostres en els seus ganglis mesetèrics, alhora que s'apuntava al propi mig aquàtic com a font del contagi per la càrrega viral de les aigües residuals en aquestes dates i la dificultat de transmissió entre animal i animal.

Amb posterioritat, segons van detallar les mateixes fonts, el Ministeri va precisar que les citades anàlisis, dutes a terme en un laboratori de la Universitat Cardenal Herrera Oria, partien d'una PT-PCR d'aquest centre que no es considera per al diagnòstic del virus, i que tots dos exemplars van donar resultat negatiu en un kit de PCR comercial.

tracking