Diari Més

Un reconegut científic demana que s'investiguin les inflamacions al cor de vacunats amb Pfizer i Moderna

A Espanya s'ha detectat el primer cas a Gran Canària

Una infermera amb una vacuna.

«Vull que investiguin el meu cas: tinc covid després de passar-lo al novembre i de vacunar-me»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El prestigiós científic d'Estats Units, Eric Topol, ha reclamat que s'investiguin els casos que han aparegut demiocarditis i pericarditis registrats en persones vacunades amb Pfizer i Moderna. Segons informa NIUS, les inflamacions al cor o al teixit que l'envolta es produeixen dies després de rebre el vaccí i venen acompanyades d'un fort dolor. Tot i això, destaquen que és un afecció molt menys greu que els casos de trombosis.

Topol fa referènica a tres casos que s'han donat en persones molt joves després de rebre la segona dosis de la vacuna Pfizer o Moderna.

A Espanya, s'ha reportat un cas d'un home de 39 anys vacunat amb Pfizer, el qual s'ha publicat a la revista de la Societat Espanyola de Cardiologia. En l'article es parla d'un «cas de miocarditis aguda com a reacció adversa a la vacuna Pfizer».

L'home, al cap de sis hores de rebre la vacuna, presentava febre persistent de més de 38º i dolor toràcic i interescapular intermitent. Per aquest motiu, va acudir a urgències i més tard va ser traslladat al'Hospital Universitario de Gran Canària.

Arran d'aquest casos, diversos especialistes, entre ells Eric Topol demanen que s'investigui més sobre aquest tema.

La Societat Espanyola de Cardiologia assegura que «entre un 5% i un 10% dels pacients ambcoviddesenvolupen miocarditis», tot i que pocs d'ells han conduït a la defunció perquè «la majoria han estat de grau lleu».
tracking