Diari Més

Mor de coronavirus el negacionista noruec que celebrava festes il·legals

També va ser protagonista durant la grip porcina

Un noruec es vacuna.

Mor de coronavirus el negacionista noruec que celebrava festes il·legalsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Era un dels principals negacionistes noruecs i ha acabat morint de covid-19. Hans Kristian Gaarder no tan sols defensava a través de les xarxes socials les teories de la conspiració sobre el coronavirus, per la qual cosa havia aconseguit una certa popularitat, sinó que també organitzava festes il·legals a la seva casa de la localitat de Gran.

Gaarder, de 60 anys, va donar positiu just després de morir el passat 6 d'abril en la seva localitat, a unes 40 milles al nord d'Oslo. Tan sols uns dies abans, el 26 i el 27 de març, havia organitzat un parell d'esdeveniments multitudinaris en el seu habitatge.

Des de llavors, diversos dels assistents a la trobada han donat positiu i han contagiat el virus als seus contactes, segons recull el diari Daily Mail, que es fa ressò de la informació de la ràdio pública noruega, NRK. Els diaris locals han donat compte d'almenys 12 persones infectades després d'assistir a aquestes reunions.

Gaarder era un conegut defensor de les teories de la conspiració que havia aparegut en la televisió i editava una revista en línia. Amb freqüència proclamava que la covid-19 era comparable a un refredat o compartia publicacions en el seu compte de Facebook, que la xarxa social marcava com a «informació falsa».

El 2009, la seva visibilitat va augmentar, en ser una de les tres persones que va denunciar davant la Policia que la NRK i l'Institut de Salut Pública Noruec «difonien propaganda i mentides sobre la grip porcina».

A més de les seves opinions antivacunes, Gaarder també escrivia sobre els Illuminati i defensava que la victoría del president dels Estats Units, Joe Biden, va ser il·legítima.

tracking