Diari Més

Més d'un terç d'infermers han passat la covid a Espanya

El sindicat lamenta la falta de protecció durant les primeres setmanes de pandèmia

Professionals sanitaris es protegeixen abans d'estar en contacte amb un malalt de coronavirus

Metges i infermers de Tarragona denuncien la falta d'equips de protecció i de proves diagnòstiquesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d'un 37% dels professionals d'infermeria ha patit covid-19, segons una macroenquesta del Sindicat d'Infermeria SATSE, que destaca la labor realitzada per aquests sanitaris durant la pandèmia.

En un comunicat, el sindicat afirma que el fet que el 37,08% de la infermeria, d'un total de 11.645 professionals que ha participat en l'enquesta, s'hagi contagiat contrasta amb la dada del 10% la població espanyola contagiada, segons l'últim estudi nacional de seroprevalencia realitzat pel Ministeri de Sanitat.

L'organització sindical subratlla que les infermeres i infermers es van posar a la disposició del sistema «sense protecció en les primeres setmanes, sense descans i sense suports suficients» i han atès i han tingut cura «de la millor manera que les forces i els mitjans els han deixat» als pacients i a la resta de la ciutadania.

Incideix, així mateix en què aquests professionals sanitaris van ser durant molt de temps, «i continuen sent-ho, el nexe d'unió de les persones malaltes amb els seus sers estimats, així com la seva única companyia i suport a l'hora d'enfrontar-se amb les conseqüències de la malaltia en tots els seus aspectes».

tracking