Diari Més

Els gossos podrien estar darrere de l'origen de la variant britànica, segons un estudi

Els virus trobats per l'equip de Xangai no són exactes als dels primers pacients de Kent i Londres, però si són els més similars fins al moment

Un gos donant la poteta al seu amo.

Un estudi revela que els gossos són capaços de sentir gelosia si imaginen als seus amos amb un altrePixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi desenvolupat per investigadors de Xangai ha apuntat que lavariant britànica del SARS-CoV podria haver arribar fins als humans a través dels gossos, segons ha informat NIUS. L'article publicat encara no està revisat però conclou que «la variant B117 inicial no pot haver evolucionat espontàniament al Regne Unit i tampoc entre la població humana».

Les altres dues hipòtesis que es contemplen és que la soca es va generar en un pacient amb un sistema immunitari dèbil o per l'ús d'alguns antivirals que exercien una pressió parcial sobre el virus, estimulant les mutacions.

L'equip de Xangai ha rastrejat 454.000 mostres de pacients contagiats arreu del món per buscar l'antecesor directe de la variant B117, sense trobar resultats. Per aquest motiu, van ampliar la cerca en animals. Va ser llavors quan van localitzar exemplars primerencs de la variant en mostres de gossos, visons, tigres i gats. Els virus trobats en gossos no són exactes als localitzats als pacients de Kent i Londres, però si són els més similars fins al moment.

Els investigadors creuen que aquests virus tan semblants a la B117 van poder evolucionar a través de contagis entre animals abans de passar de nou als humans.

La variant britànica s'ha estès amb molta rapidesa per diversos països entre ells Espanya i va ser identificada per primer cop en dos pacients a Kent i Londres.

tracking