Diari Més

Darias preveu tenir un percentatge «molt elevat» de persones de 60 anys amunt vacunades a finals de maig

La ministra de Sanitat detecta un «inici de l'estabilització» de la pandèmia en el marc de la campanya de vaccinació

La ministra de Sanitat, Carolina Darias.

Darias anuncia que Espanya rebrà 5,5 milions de dosis de la vacuna de Johnson & Johnson entre els mesos d'abril i junyMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carolina Darias ha indicat aquest dimecres que el govern espanyol preveu tenir un percentatge «molt elevat» de persones de 60 anys cap a amunt vacunades contra la covid-19 a finals de maig. La ministra de Sanitat ho ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut dels dimecres, durant la qual també ha indicat que l'executiu detecta un «inici de l'estabilització» de la corba de la pandèmia. En aquest sentit ha destacat com a «molt important» la campanya de vacunació, així com les mesures que prenen les Comunitats Autònomes per al control de la transmissió.

Sobre la vacuna de Janssen, Darias ha subratllat que l'acord adoptat per la Comissió de Salut Pública celebrada aquest dimarts és prioritzar, «no vacunar», el vaccí per al col·lectiu de 70 a 79 anys. En aquest sentit ha indicat que el 50% d'aquest col·lectiu té almenys una dosi, percentatge que ha doblat el de la setmana passada.

La titular de la cartera sanitària espanyola ha celebrat la incorporació del quart vaccí al portafolis estatal i ha celebrat l'increment del ritme de vacunació. Així, ha assegurat que des de dimecres passat a avui s'han administrat dos milions de dosis, a raó d'unes 300.000 vaccins diaris.

Darias també s'ha referit a la proposta de la Comunitat de Galícia d'elaborar un certificat de vacunació autonòmic. La ministra ha recordat que la Unió Europea prepara un cxertificat d'abast europeu i ha subratllat que, al seu parer, no tindria sentit que hi hagués «acumulació de documents».

Finalment, pel que fa a les vacunes que preparen diversos laboratoris espanyols, Darias ha explicat que la informació acumulada a l'entorn de la pandèmia fa pensar que serà molt important vacunar-se aquest any però també fer recordatoris en els anys vinents. En aquest sentit ha indicat que caldrà veure «quins usos tindran» els vaccins estatals.

tracking