Diari Més

Salut

Beure més de dues tasses de cafè al dia redueix un 44% la mortalitat, segons un estudi

La Universitat Miguel Hernández d'Elx conclou que el consum habitual també redueix un 59% el risc de morir per càncer

Café

CaféCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Beure més de dues tasses de cafè al dia redueix un 44 per cent el risc de mort a llarg termini per totes les causes, inclòs el càncer, segons les conclusions d'un estudi de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH).

El treball ha estat publicat per la investigadora de la Unitat d'Epidemiologia de la Nutrició de la UMH Laura Torres Collado a la revista 'Nutrients' a partir de l'anàlisi de l'Enquesta autonòmica de Nutrició i Salut amb dades de fa 6, 12 i 18 anys provinents de 1.567 persones majors de 20 anys a la Comunitat Valenciana.

La recerca mostra que el 78 per cent de la població adulta valenciana pren cafè diàriament i que el seu consum habitual està associat de manera significativa amb una menor mortalitat per totes les causes i mortalitat per càncer.

Als participants se'ls va analitzar la dieta, l'estat de salut i els principals estils de vida, inclòs el consum habitual de cafè, a través d'un qüestionari dietètic, i l'estat vital i la causa de mort dels participants es va verificar a partir de l'Índex Nacional de Defuncions de la Comunitat Valenciana, segons un comunicat de la UMH.

Mitjançant l'ús com a referència de la mortalitat total entre els no bevedors de cafè, els consumidors fins a una tassa de cafè al dia van presentar un 27 per cent menor de risc de mort i els que bevien més d'una tassa al dia (rang 2-6,5 cada 24 hores) van presentar un 44 per cent menys risc.

Per a la mortalitat oncològica, els que bevien més d'una tassa de cafè van presentar un 59 per cent menys de risc de morir per càncer que els no bevedors.

Per a la cardiovascular es va observar, també, un menor risc, encara que no va resultar significatiu.

La conclusió de l'estudi és que el consum habitual de cafè a llarg termini pot ser segur, particularment del tipus amb cafeïna sobre el descafeïnat, en mostrar un efecte protector sobre la mortalitat total i per càncer, i no associar-se a cap augment de la mortalitat cardiovascular.

tracking