Diari Més

Sanitat començarà a repartir demà les primeres vacunes de Janssen

Les primeres 146.000 dosi van arribar el dimecres passat, i des de llavors romanen en magatzems

La vacuna de la covid-19 a la Unitat de Suport a la Investigació Clínica de la Vall d'Hebron

Vall d'Hebron inicia l'assaig clínic de la vacuna de la covid-19 de JanssenACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya començarà demà a repartir les primeres dosis deJanssenun cop la companyia ha aixecat la seva recomanació de no administrar a Europa la seva vacuna després de rebre l'aval de l'Agència Europea del Medicament (EMA).

Així ho ha explicat la ministra CarolinaDariasen la seva compareixença al Senat, on ha conegut que la EMA ha confirmat que, tot i el «possible vincle» del fàrmac amb el desenvolupament de coàguls sanguinis molt rars, el balanç entre benefici i risc d'aquest preparat continua sent «positiu».

La ministra ha anunciat que demà es procedeix al seu repartiment per les comunitats autònomes.

Les primeres 146.000dosisvan arribar el dimecres passat, i des de llavors romanen als magatzems centrals de la companyia. La previsió és que arribin 300.000 en tot el mes d'abril.

«Nosaltres no hem parat res», ha ressaltatDarias, qui ha recordat que van ser les autoritats sanitàries estatunidenques les que van paralitzar el seu ús i la mateixa Johnson & Johnson la que va recomanar no aplicar la seva vacuna a Europa mentre s'estudiava la seva relació amb sis casos d'aquests coàguls entre gairebé 7 milions d'immunitzats als Estats Units.

tracking