Diari Més

Economia

Els bancs espanyols van perdre quasi 7.000 milions d'euros el 2020 per la crisi sanitària

L'any anterior, les entitats havien registrat uns beneficis d'11.547 MEUR

Imatge d'arxiu d'una persona utilitzant un caixer automàtic.

La pandèmia provoca que els bancs endureixin les condicions per evitar pagar comissions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bancs espanyols van registrar unes pèrdues de 6.955 milions d'euros l'any passat després d'enfortir el seu balanç amb provisions i sanejaments extraordinaris de 12.000 milions d'euros per fer front als efectes econòmics de la crisi sanitària causada per la pandèmia del coronavirus, segons ha informat aquest dimarts l'Associació Espanyola de la Banca. El marge brut es va reduir un 11,2% en relació al 2019 per l'efecte agregat del manteniment dels tipus d'interès baixos, els diferencials de canvi i la reducció de l'activitat per la pandèmia, que ha afectat negativament tant el marge financer com el dels ingressos nets per comissions. L'any 2019, es van comptabilitzar uns beneficis d'11.547 milions d'euros.
Les despeses d'explotació durant l'any passat es van reduir un 11,9% anual i la ràtio d'eficiència s'ha situat en el 48,9% davant el 49,3% d'un any abans.

L'associació afegeix que la totalitat dels resultats negatius de l'exercici es poden imputar a les majors provisions i als sanejaments realitzats durant el primer semestre de l'any, mentre que en els dos darrers trimestres el resultat agregat ha sigut de 4.500 milions d'euros de beneficis.

Durant l'exercici del 2020 es van fer provisions per insolvències i sanejaments que van superar els 35.000 milions d'euros, dels quals més de 12.000 van ser de caràcter extraordinari, en previsió de les conseqüències que la crisi pogués tenir en la qualitat futura dels actius.

tracking