Diari Més

Salut Pública debat espaiar les segones dosis de la vacuna en menors de 79 anys

El document, que es debatrà demà, «considera important vacunar com més aviat millor al major número de les persones més vulnerables»

Un sanitàira treu una dosi del vial de la vacuna.

vacuna, vacunació, covid-19, coronavirus, Pfizer, AstraZeneca, dosi, dosis, vialACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Salut Pública debatrà demà si augmenta l'interval de separació de les segones dosis de les vacunes contra el coronavirus per als menors de 79 anys amb la finalitat d'inocular el sèrum com més aviat millor al major nombre de persones vulnerables.

Així es recull en l'esborrany de la sisena actualització de l'estratègia de vacunació contra lacovid, a la que ha tingut accés Efe i en la que especifica que la situació epidemiològica actual a Espanya podria indicar un augment en el nombre de casos, «per la qual cosa es considera important vacunar com més aviat millor al major número de les persones més vulnerables».

En concret, el document proposa continuar amb la separació de segones dosis dePfizeri Moderna tal com es recull en l'estratègia actual (21 dies i 28 dies, respectivament) però augmentar l'interval en els menors de 79 anys entre sis o vuit setmanes. I espaiar la segona punxada en els menors de 69 anys, també de sis a vuit setmanes.

D'altra banda, la Comissió de Salut Pública també debatrà un altre document amb la finalitat d'arribar a un acord davant la reactivació progressiva d'esdeveniments i activitats multitudinàries per establir mesures preventives i de control i minimitzar així el risc de transmissió de lacovidfins que millori la situació epidemiològica.

MÉS INFORMACIÓ

Catalunya vol retardar la segona dosi de Pfizer per poder vacunar més ràpid a més població

tracking