Diari Més

Primer assaig a Espanya per administrar Pfizer o Moderna a vacunats amb AstraZeneca

S'analitzaran 600 pacients per assegurar la seguretat en la combinació de vacunes

Salut ja ha començat a vacunar a les persones majors de 80 anys que no estan institucionalitzades i a grans dependents.

Un 8% dels catalans ja ha rebut una o dues dosis de la vacuna anticovidSalut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Institut de Salut Carlos III ha presentat aquest dilluns el primer assaig clínic que analitzarà en 600 pacients la possibilitat d'administrar una segona dosi d'una vacuna amb ARN missatger (Pfizer o Moderna) als qui ja han rebut una primera de *AstraZeneca.

Així ho ha expressat la directora de l'Institut de Salut Carlos III, Raquel Yotti, en la presentació de l'assaig, denominat CombiVacS, amb el qual es tracta de «generar evidència científica» per a constatar la seguretat de combinar altres vacunes amb AstraZeneca després de suspendre's la segona dosi en menors de 60 anys per descomptat risc de trombosi.

Yotti ha explicat que l'ISCII s'ha llançat «de manera urgent» a buscar evidència científica que resulti d'utilitat «per a sustentar la presa de decisions en relació a possibles alternatives als ja immunitzats amb una dosi d'AstraZeneca».

Ha detallat que l'estudi, que serà realitzat en 600 pacients, serà coordinat, promogut i finançat per la plataforma de recerca clínica de l'ISCIII, al capdavant de la qual es troba Jesús Antonio Frías Inhiesta, coordinador de la xarxa i cap del servei de Farmacologia de l'hospital La Paz.

Yoltti ha dit que l'assaig es realitzarà a cinc hospitals: La Paz i Clínico San Carlos, tots dos a Madrid, els hospitals Vall d'Hebron i Clínic de Barcelona i Cruces, a Bilbao.

tracking