Diari Més

La vacuna russa Sputnik V mostra una eficàcia del 97,6%, segons el seu fabricant

S'ha vacunat a 3,8 milions de russos

Una dona camina pel centre de Moscou

Rússia conclou les proves clíniques de la seva primera vacuna contra la COVID-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunaanticovidrussa Sputnik V ha demostrat una eficàcia del 97,6% durant la campanya de vacunació a 3,8 milions de russos, ha informat avui el Fons d'Inversions Directes Rus (FIDR).

«L'anàlisi de les dades de la taxa d'infecció de gairebé 4 milions de persones vacunades a Rússia mostra que l'eficàcia de la vacuna és encara major (que el 91,6% d'eficàcia, anunciat per la revistaTheLancet), aconseguint el 97,6%», ha afirmatKirilDmítriev, director delFIDR, en un comunicat.

Aquestes dades confirmen que el fàrmac rus ofereix, segonsDmítriev, «una de les millors taxes de protecció contra el coronavirus entre totes les vacunes».

FIDRbasa la seva estimació en els resultats obtinguts pel registre de persones vacunades del Ministeri de Sanitat rus i el de pacients de covid-19 detectats pel Sistema d'Informació Estatal Unificat de Salut.

Segons el fons, la taxa de contagi de 3,8 milions de russos vacunats amb tots dos components del fàrmac entre el 5 de desembre de 2020 i el 31 de març de 2021 va ser només del 0,027%.

Com la vacuna requereix d'un temps per a generar immunitat en l'organisme humà, es van comptabilitzar les persones que van emmalaltir després de 35 dies de rebre la primera dosi.

En contraposició, la taxa de contagis entre la població adulta no vacunada va ser d'un 1,1% durant el mateix període.

AlexanderGintsburg, director del CentreGamaleya, ha anat més enllà en afirmar que «l'eficàcia real de la vacuna Sputnik V pot ser fins i tot major del que mostren els resultats» de l'anàlisi, ja que la investigació no contempla el lapse de temps transcorregut entre el contagi real i el diagnòstic de la malaltia.

FIDRha avançat que els resultats d'aquest estudi seran publicats en una revista mèdica especialitzada al maig pròxim, sense especificar quin.

Fins ara, la Sputnik V ha estat registrada en 60 països amb una població total de 3.000 milions de persones.

Rússia, que compta amb tres vacunesanticovidde fabricació pròpia, té previst produir 88 milions de vacunes contra el coronavirus en la primera meitat de 2021, de les quals 83 milions correspondrien a Sputnik V.

tracking