Diari Més

Gossos policia per detectar positius de coronavirus

El Salvador utilitzarà els cans per la detecció ràpida a través de l'olfacte de persones simptomàtiques i asimptomàtiques

Un gos entrenat amb el mètode Arcón, realitzant un exercici de demostració de detecció de la covid-19.

Gossos policia per detectar positius de coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de gossos de la Unitat Canina de la Policia Nacional Civil (PNC)són entrenats a El Salvador per a la detecció ràpida, a través de l'olfacte, d'individus simptomàtics i asimptomàtics possiblement afectats per coronavirus.

Els canins són part d'un projecte denominat Bagul que va ser creat per l'investigador espanyol JaimeParejoGarcía, qui es troba al país centreamericà com a suport a l'entrenament que reben els gossos des del passat 8 de març.

Parell García va explicar aquest dilluns a la premsa, durant una sessió d'entrenament a la qual va ser convidada la premsa, que el mètode és «100 per cent segur» i va indicar que són quatre exemplars canins els que estan sent entrenats per a la «detenció decovid».

Dins d'un petit quart, un a un els gossos fan olor una mostra de gasa amb suor d'un pacient com a part del seu entrenament per a després, gràcies al seu extraordinari olfacte, el caní podrà donar en uns segons la seva resposta sobre la presència de la covid-19.

L'expert espanyol va assenyalar que els canins seran desplegats i girats en l'aeroport internacional ÓscarArnulfoRomero i en les diferents fronteres terrestres del país.

El Salvador acumula oficialment 67.557 contagis de coronavirusSARS-*Cov-2, dels quals 1.692 casos estan «actius», 2.078 persones han mort i 63.787 salvadorencs han estat donats d'alta.

El país centreamericà ja va superar les 500.000 vacunes aplicades contra el coronavirus, d'acord amb dades divulgades el diumenge per les autoritats sanitàries.

Segons el portal governamental covid19.gob.sv, el dissabte es van aplicar 41.007 vacunes, de les quals el personal mèdic va rebre 854, els mestres 1.275, els soldats i policies 2.964 i la població general 35.914.

El Salvador ha rebut vacunes de les farmacèutiquesAstraZeneca,PfizeriSinovac, que requereixen de dues aplicacions per a aconseguir les seves majors taxes d'immunitat.

Segons el ministre de Salut, FranciscoAlabí, les farmacèutiques s'han compromès amb lliurar 6,7 milions de dosis dels 9 milions que el país necessita per a aconseguir la meta d'immunitzar a 4,5 milions de persones.

tracking