Diari Més

El món registra un rècord de casos setmanals de covid des de l'inici de la pandèmia

En els últims set dies s'han acumulat 5,2 milions de nous contagis

Un sanitari a Venècia.

El món supera els 130 milions de casos i la corba de contagis continua pujantEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos de covid-19 registrats en una sola setmana mai han esstat tants en el món com en els últims set dies, període en el qual s'han acumulat 5,2 milions de nous contagis confirmats, ha informat avui l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Aquesta ha estat la vuitena setmana consecutiva amb augment de casos a nivell global, amb un efecte en totes les categories d'edat, i la proporció de gent jove que es posa malalta i presenta símptomes severs és cada vegada més significativa.

Segons l'Organització, els decessos per aquesta malaltia infecciosa s'han incrementat per cinquena setmana consecutiva i han superat els tres milions des que va començar la pandèmia fa 16 mesos.

«Vam tardar nou mesos en arribar a un milió de morts, quatre mesos per a arribar als dos milions i tres mesos per a arribar als tres milions. Cadascuna d'aquestes morts és una tragèdia per a les famílies, les comunitats i les nacions», ha sostingut el director general de l'OMS,TedrosAdhanomGhebreyesus, en una roda de premsa.

Els experts de l'entitat sanitària han atribuït aquesta situació tant a l'augment dels contactes socials entre els més joves com a la propagació de variants del coronavirus més contagioses i en uns certs casos també més agressives.

La cap de la cèl·lulaanticovidde l'OMS, MaríaVanKerkhove, ha dit que no s'ha de creure que contactes socials implica sempre reunions entre amics o situacions per l'estil, i ha recordat que hi ha molta gent que ha tornat als seus llocs de treball i té relació pròxima amb uns altres.

Per això, ha subratllat que si els governs recomanen el teletreball també han de crear un marc perquè això sigui possible.

«Tenim les eines per controlar en qüestió de mesos si apliquem de manera coherent i equitativa», ha recalcat per la seva partTedrosen referència a les vacunes.

L'OMS ha expressat públicament la seva intenció de crear un pol per a la transferència de tecnologia per a les vacunes de tipus ARN missatger.

Les dues que s'utilitzen en l'actualitat amb aquesta tecnologia són les dePfizer/*BioNTechi Moderna, l'ús d'emergència de la qual està àmpliament autoritzat.

Si aquestes companyies acceptessin compartir els coneixements i tecnologia que els van permetre desenvolupar les seves vacunes, «la seva producció podria incrementar-se als països d'ingressos mitjans i baixos», va explicarTedros.

«Demanem als fabricants originals de les vacunes ARN que contribueixin amb la seva tecnologia», ha comentat.

Quatre companyies que poden fabricar vacunes en països en desenvolupament han manifestat a l'OMS el seu interès de rebre aquesta tecnologia.

tracking