Diari Més

Absolt l'internauta que va publicar a Twitter la imatge de Montserrat del Toro, secretaria judicial del 20S

El jutge considera que no es va produir cap mena d'obstrucció a la justícia, com argumentava la fiscalia

Imatge dels manifestants durant la protesta davant la conselleria d'Economia el 20 de setembre del 2017.

El tinent responsable de la seguretat del 20-S: «No podiem donar ni un pas, ens insultaven i tiraven coses»EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jutge de Barcelona ha absolt a un internauta que va divulgar en el seu missatge de Twitter una fotografia i el número de DNI de Montserrat del Toro, la secretària del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona que va dirigir el registre de la seu del Departament d'Economia el 20 de setembre de 2017.

En la seva sentència, la titular del jutjat penal número 7 de Barcelona absol al processament, R.N.A., dels delictes d'obstrucció a la justícia, coaccions i revelació de secrets per publicar les dades de la secretària judicial, després de la seva declaració com a testimoni en el judici del «procés» celebrat en el Suprem.

Malgrat absoldre a l'internauta, que va ser definit com a «analista d'intel·ligència» per la seva defensa, la jutge acorda remetre el cas a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, «pel tractament de les dades obtingudes i publicades, sense consentiment del seu titular».

El tuit que va donar peu a la causa judicial contra R.N.A., per a qui la Fiscalia demanava dos anys de presó, afirmava: «aquesta senyora que no vol que la vegin està al BOE», missatge que anava acompanyat del nom, el DNI i una fotografia de la lletrada, procedent de les xarxes socials.

Per a la jutge, no està acreditat que amb el seu missatge el processament tingués la finalitat d'«intimidar» a la secretària judicial «com a represàlia per la seva declaració» ni «aconseguir la major difusió possible de la imatge i aspecte» de De el Toro «perquè aquesta fos objecte, com a mínim, d'insults i escarn tant en xarxes socials com en la seva vida privada».

La sentència descarta a més que el processament incorregués en un delicte d'obstrucció a la justícia quan va publicar les dades de la lletrada, ja que «el missatge es va tuitar una vegada va declarar com a testimoni protegida».

«En efecte, falta el pressupost de tractar de canviar l'actuació processal (la declaració ja s'havia practicat tal com se seguia en els mitjans de comunicació)», agrega la jutge, que recorda que el delicte d'obstrucció persegueix «conductes perilloses per al correcte funcionament de l'administració de justícia» per a preservar la llibertat i seguretat de denunciants i testimonis.

A més, recorda la magistrada que les dades sobre la secretària judicial «eren públics i portats a la xarxa per la perjudicada», ja que la fotografia publicada era una imatge antiga que la dona tenia penjada en el seu perfil de Facebook, d'accés restringit des de feia temps.

tracking