Diari Més

Margarita del Val revela quina vacuna li han posat i llança un contundent missatge

«El risc de la vacuna és 1.000 vegades inferior al que té ara mateix la població per la malaltia» afirma l'experta

La viròloga, Margarita del Val, investigadors del CSIC.

Margarita del Val recomana «no fer experiments» combinant dosis de vacunes diferentsCSIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La immunòloga del CSIC Margarita delValés una de les científiques espanyoles més prestigioses i una de les veus més escoltades al nostre país des de l'inici de la pandèmia. Aquesta setmana, la també epidemiòloga s'ha vacunat contra el coronavirus. DelValha explicat quina vacuna li han posat i ha llançat un contundent missatge a la ciutadania.

«El risc de la vacuna és 1.000 vegades inferior al que té ara mateix la població per la malaltia, de mitjana. L'elecció ara mateix és o m'acabo infectant abans o després, alguna cosainescapable, o em vacuno», va assenyalar aquesta setmana DelValdurant la presentació de la campanya de conscienciació pública 'Vacuna't contra les faules'.

En el seu cas, la científica del CSIC, de 61 anys, va ser vacunada amb el preparat deAstraZeneca, tal com li correspon per la seva edat conforme a l'estratègia de vacunació marcada per Sanitat.

«Estic molt bé, encantada. Fins i tot m'he posat a pensar en plans banals, quin canvi», ha comentat amb humor.

En aquest sentit, la investigadora ha defensat que les vacunes «són totes igual de bones i segures», i ha posat com a exemple el cas de les residències de gent gran, que «han passat de ser una tragèdia espantosa a ser ara una bassa d'oli. Al qual se li ofereixi una vacuna que la prengui. Pren-la i corre, posa't la vacuna», ha dit.

Respecte a la informació falsa que circula sobre les vacunes contra laCovid, DelValha ressaltat que «ara hi ha molts més faules que abans. Em preocupen especialment els que estan difonent continguts molttremendistas, que són molt més durs que la realitat. Està existint una necessitat de sentir notícies dolentes, això em costa molt entendre-ho. Les faules fan moltíssim mal, la gent és molt vulnerable», ha valorat.

A principis d'abril, l'experta del CSIC apuntava el termini que quedaria a Espanya per a notar una important millora en la pandèmia: vuit setmanes. Això faria pensar que la situació a Espanya pot començar a canviar substancialment a partir de juny, a les portes de l'estiu.

A partir d'aquestes vuit setmanes, apuntava DelVal, «podrem plantejar-nos una nova situació».

Respecte a les vacunes, la investigadora recordava que «totes les vacunes que tenim són molt bones quant a eficàcia i quant a seguretat», i demanava a la població que es vacunés.

tracking