Diari Més

Successos

L'Audiència Nacional jutja a un home per vincular al rei emèrit amb el cas Alcàsser

L'home és acusat d'un delicte d'injúries contra la Corona

Imatge de la façana de l'Audiència Nacional.

Audiència NacionalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Nacional asseurà aquest dimarts en la banqueta a un home acusat d'un delicte contra la Corona per proferir greus acusacions contra el rei emèrit en una conferència en la qual li va vincular amb el casAlcasser, i qui sofreix síndrome d'Asperger que, segons el fiscal, no altera les seves facultats.

La Fiscalia demana una condemna de 720 euros del multa per les expressions que va abocar en una conferència titulada «Alcasserapòcrif» i que es va celebrar en un local públic del municipi alacantí de Montfort el 25 d'abril de 2019.

Allí, segons explica el ministeri públic en el seu escrit de conclusions provisionals, l'ara acusat va atribuir al rei Joan Carles I «una responsabilitat directa en els fets coneguts com 'l'assassinat de les nenes deAlcasser', a València», sobre el crim de tres adolescents d'entre 14 i 15 anys en 1992.

D'acord amb el relat del fiscal, que reprodueix part de la conferència de l'encausat, aquest va acusar el rei emèrit de violar a una de les nenes, de participar en rituals i orgies i va donar a «entendre la participació en els crims deAlcasserper part del rei emèrit», entre altres greus acusacions.

L'acusat, segons indica la Fiscalia, «ha estat diagnosticat de síndrome d'Asperger des de l'any 2001, però aquesta patologia psiquiàtrica no provoca en l'acusat alteració cap en les seves facultats cognitives i volitives, mantenint-se intactes la seva capacitat de comprendre i voler».

El ministeri fiscal l'acusa d'un delicte contra la Corona, reflectit en els articles 491.1 i 490 del Codi Penal, que castiguen les calúmnies i injúries contra membres de la Casa Reial.

Aquest és un dels tipus penals que ha estat objecte de debat en el Congrés en diverses ocasions davant la voluntat d'alguns grups de despenalitzar-los, i fins i tot en 2018 el Congrés va fer el primer pas per a fer-lo davant una iniciativa d'Unides Podemos.

En aquesta legislatura, el 27 d'octubre de l'any passat el Congrés es va oposar a la presa en consideració de la proposició de llei presentada per ERC per a treure aquest delicte del Codi Penal.

El Ministeri de Justícia va anunciar al febrer que estudiava la possibilitat de reformar aquest i altres tipus penals i Unides Podemos va registrar una iniciativa legal per a derogar els articles del Codi Penal que recullen aquest delicte.

tracking