Diari Més

El doctor Carballo, a Fernando Simón: «És un guru; si sabies que això anava a passar, per què no has posat mecanismes per a evitar-ho?»

L'expert ha criticat la inacció de les autoritats davant l'augment de contagis

El doctor César Carballo.

El doctor Carballo carrega contra els polítics: «El més fàcil és culpar a la gent, comportin-se i facin el seu treball!»La Sexta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incidència del coronavirus a Espanya continua creixent de manera imparable i diverses comunitats com Navarra, País Basc, Madrid, Aragó o Andalusia han mostrat aquesta última setmana dades cada vegada més preocupants. El doctor César Carballo, adjunt a la direcció d'Urgències de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid, ha criticat la inacció per part de les autoritats davant aquest augment dels contagis i ha qualificat al director del Centre de Coordinació deAlertasi Emergències Sanitàries, Fernando Simón, de «guru» per les declaracions realitzades aquesta setmana davant els mitjans de comunicació.

Dimarts passat, Simón assegurava el següent en roda de premsa: «La transmissió que estem veient ara i que veurem en els pròxims dies és la transmissió que es va produir aproximadament durant la Setmana Santa. Frenar el que ja va passar no ho podem fer. Sí que podem frenar el que pugui passar d'ara endavant», va indicar.

«És un guru», ha comentat amb ironia el doctor Carballo enlaSextaNit en recordar aquestes paraules de Fernando Simón. «Jo a la meva filla li ho he explicat i ho diu molt bé també, diu exactament el mateix», ha agregat.

En aquest sentit, elurgenciólogoha lamentat aquest tipus de declaracions per part de Simón: «Del meu portaveu del Centre de Coordinació deAlertasi Emergències Sanitàries m'espero alguna cosa més. Si tu ja sabies que això anava a passar, per què no hem posat els mecanismes perquè no passi?», ha preguntat.

En opinió de Carballo, «hem posat totes les pomes en un únic cistell, que és el de la vacunació. Si ens falla aquest cistell, anem malament. Si damunt parem la vacunació, encara anem pitjor. Però és que no hem fet absolutament res», ha denunciat.

En aquest punt, l'expert ha posat l'exemple del Regne Unit, «un país que ha passat per totes les etapes de la pandèmia, ha tingut la seva variant, i fixa't què bé està sortint ara», ha assenyalat.

tracking